Čaro pravého espressa
Naučte sa viac o kvalitnej káve.
V spolupráci so spoločnosťou Marco Polo Cafe, s.r.o., ktorá je našim výhradným dodávateľom kávy Carraro sme pripravili v priestoroch RESTAURANT Facility System Hub večer venovaný príprave, výrobe a kultúre pitia kvalitnej kávičky.
Prednášajúci: Rami Kotroch, M.B.A., Marco Polo Cafe, s.r.o.
Vstupné: 5,00 EUR
Rezervácie: Bez rezervácie.
Svoju účasť potvrďte prosím kliknutím na udalosť a tlačidlo "Zúčastním sa" na našom Facebook-ovom profile TU.
Počet miest je limitovaný pre 20 hostí.
PROGRAM AKCIE:
Predstavenie
História kávy, jej šírenie
Pestovanie, producenti
Spotreba
Arabika vs. Robusta, hlavné rozdiely
Praženie – v skratke
Kultúra pitia kávy vo svete a na Slovensku
Rôzne formy prípravy (instantná, French press, Moka, džezva)
Prechod na EPSRESSO..
Praktická časť – espresso
Espresso – základ všetkých kávových nápojov, LEN JEDNO JEDINÉ SPRÁVNE
Mylné označenia slova ESPRESSO – PICOLLO!!!!
Hrúbka mletia
Gramáž
Utlačenie v páke
Nahriate šálky
Tvar šálky
Teplota a tlak vody kávovaru
Správny čas extrakcie
Správny objem v šálke
Ukážka testu 1min extrakcie
Obsah kofeínu v espresse
Tešíme sa na stretnutie s Vami. :)